Jag börjar ju bli bra på det här! 

Jag har nu bloggat varje dag i över en vecka i sträck! (Tio dagar med idag för att vara mer exakt!) Trodde aldrig att jag skulle klara av att fortsätta blogga så här länge, men där ser man! Frågan är hur det kommer gå i fortsättningen bara. Jag tror att det kommer gå rätt bra, det börjar faktiskt kännas rätt kul att skriva här. Jag hoppas bara att jag inte får slut på saker att skriva om... I värsta fall får jag helt enkelt skriva om mina händelselösa dagar och lägga in en massa bra musik!

Jag har faktiskt funderat en del på vad jag kan skriva om här och jag har lyckats få ihop en liten lista med ämnen, varav de flesta rör kpop. (Förvånad? Förmodligen inte.) Något som jag har tänkt börja skriva om inom en snar framtid är hur jag kom in i kpop!

När jag berättar för folk att jag lyssnar på koreansk popmusik blir de flesta väldigt förvånade då de själva aldrig har hört talas om det innan. Många frågar då också hur jag fick höra talas om kpop och hur jag kom in i det. Därför har jag tänkt skriva ihop min personliga "resa inom kpopen" (eller vad jag nu ska kalla det), där jag inte bara tar upp hur jag fick höra talas om det, utan också hur mitt intresse har förändrats och vuxit under de här två åren. Det kommer nog att bli ett antal inlägg då det hela är en rätt lång historia. Men jag tycker att det känns intressant att skriva om och förhoppningsvis blir det också intressant att läsa om!

U-KISS - DORADORA 


Tidigare i veckan släppte U-KISS en ny musikvideo som jag verkligen gillar! U-KISS är en av mina personliga favoritgrupper, men dock har jag hört att U-KISS faktiskt inte är så stora i Korea. Däremot är de väldigt populära internationellt. Jag tror att det har att göra med att flera av dem pratar flytande engelska. Både Eli (0:19) och Kevin (0:26) är från USA och AJ (2:54) har pluggat utomlands.

Här nedan är ett litet exempel på då de pratar engelska! Det är Simon och Martina, ett gift par som videobloggar som jag själv ofta kollar på som fick chansen att intervjua dem. Något som är rätt kul är att AJ och Kevin hade hört talas om dem innan och faktiskt sett deras videos! Kevin, som är med redan i början av videon och har vit kavaj på sig är min favoritmedlem i U-KISS. Han verkar bara sådär riktigt trevlig och genomsnäll och dessutom ser han väldigt bra ut! (vilket dem alla gör i och för sig haha ^^)


Det är rätt kul då resten av medlemmarna kommer dit, de som inte kan engelska. De ser alla rätt förvirrade ut haha!

Jag vet att videon är lång, men det kan vara värt att ta en titt på slutet av videon också (runt 7:50). Där frågar Simon hur mycket fritid de har och ja, du får se själv vad de svarar, men livet som kpopidol är nog hårdare än vad många tror.

Före/Efter - Jonghun i Love Letter 


Först och främst: De här jämförelsebilderna ger förändringen egentligen inte någon vidare rättvisa då jag redan har lagt på mer skärpa på båda två. Den enda egentliga skillnaden är i färg/ljus/kontrast och inte i skärpan eller kvalitén på bilden, som jag i det här fallet har varit tvungen att lägga ned rätt mycket tid på.

De här bilderna är ifrån FT Triples Love Letter-musikvideo. Jag har satt ihop bilder från lite olika scener ur videon där Jonghun är med. Bilden här ovan till vänster har jag endast beskärt och fixat skärpan på. På bilden till höger om den har jag gjort samma sak fast också redigerat färger och ljus, så att den blivit mer färgstark och kontrastrik.

Här nedan ser ni det färdiga photosetet som jag satt ihop!

Bakning 


Igår kväll hade jag och Emma tråkigt så vi bestämde oss för att baka! Här ovan ser ni resultatet! Det blev en smulpaj med äpplen, någon slags rosa sak där vi bara blandade ihop en massa saker (tro det eller ej men det smakade faktiskt rätt bra!) och en blåbärspaj med maräng ovanpå. Vi orkade inte äta upp dem, men vi smakade åtminstone en del av dem allihopa och det var väldigt gott om jag får säga det själv!

Mina gifs nu och då 

Som jag skrev om i ett tidigare inlägg har jag använt Photoshop under en tid nu och jag har lyckats hitta igen de allra första gifsen jag gjorde! Jag minns inte exakt när detta var, förmodligen i början av förra året. Dessa gifs kunde se ut ungefär såhär:


Som ni ser går den väldigt snabbt, är suddig och brusig, vattenmärket ser hemskt ut och jag tycks inte ha lagt ned någon större tid på att redigera den och ändra på färger och så vidare. Gifs som jag har gjort mer nyligt däremot kan se ut ungefär så här:

(om den inte rör på sig kan du klicka här!)

Förhoppningsvis är det inte bara jag som tycker att den här är bättre. Den största skillnaden är väl egentligen skärpan på den och själva bildkvalitén. Att jag har ändrat mer på ljus och färg på den här än den första gifen kanske inte syns lika tydligt då ni inte vet hur den såg ut innan jag redigerade den. Men, ja, lite bättre har jag nog blivit under det gångna året!

B.A.P - Power 

B.A.P, som jag har skrivit om tidigare, släppte deras nya musikvideo för runt en timme sedan. Jag satt inne på youtube och väntade på den och bara någon minut efter att den hade släppts kollade jag in den. Så, detta är några saker jag tänkte på medan jag såg på videon:
  • Zelo har rosa hår. Det gillas starktOch han är verkligen grym på att rappa. Herregud. Lillpojken alltså...
  • Jag tycker verkligen om Yongguks röst. (0:19-0:40) Det finns inte så många såna där härligt mörka röster inom kpop. De enda jag kan komma att tänka på just nu är Yongguk och T.O.P.
  • Jag tror att Youngjae's "ani aniya ani aniya no no no jeongmal igeon aniya" (0:51-0:55) i bryggorna är min favoritdel av låten. (Haha jag är inte alls säker på om det är exakt så han sjunger, det där är bara vad jag lyckades uppfatta) Jag vet inte riktigt varför just den delen tilltalar mig så mycket. Kanske för att han helt enkelt har en bra röst.
  • Jag tycker också om den där delen direkt efter refrängen, då dom sjunger "warning warning warning" om och om igen.
  • Himchan's ögon på 2:09... Behöver jag säga något mer?
  • Jag tycker om den där kaninen. Den är rätt söt.
  • Men vad fasen var de där sprejburkarna? Jag kunde inte låta bli att sitta och skratta då de tog fram de där burkarna och sprejade omkring sig... och de där ljudeffekterna... Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Kort sagt, inte min favoritdel av videon. Men nytänkande var det ju, har aldrig sett något sådant innan, ett dancebreak med sprejburkar. Så creds till dom för det åtminstone!

EXO K & EXO M MAMA Album! 

Se här vad jag fick hem i förrgår! Inget mindre än mina EXO-album!
/EDIT/ Jag har lagt till miniatyrer på varje bild. Det är bara att klicka på dem för att göra dem större!

Jag älskar verkligen att beställa hem album! Det ger mig någonting att se fram emot och känslan när man öppnar brevlådan och ser ett stort vadderat kuvert finns det inte mycket som slår. Kpopalbum brukar alltid vara betydligt roligare att köpa än de "vanliga" skivor som finns här hemma i Sverige. Våra album har oftast exakt samma form och ser i stort sett likadana ut. Vad gäller kpopalbum däremot så är de allra flesta helt olika och ofta får man med photobooks och/eller ett slumpmässigt utvalt photocard på någon av medlemmarna ur gruppen.

Med mitt EXO K album fick jag ett photocard av Chanyeol och med EXO M albumet fick jag ett stort photocard av alla medlemmarna i gruppen! Jag hade alltså himla tur, för jag tror att det är Chanyeol jag gillar mest i EXO K och i EXO M  kan jag verkligen inte bestämma mig för vem, eller ens vilka två, jag gillar bäst. Därför passade det mycket bra med ett photocard av dem allihopa!

Hur som helst, de är jättefina album som jag är väldigt glad att jag valde att köpa!

Lite tankar kring Photoshop och sådant 

En stor del av min fritid ägnas ofta åt att leka i Photoshop. Jag gör mestadels kpoprelaterade saker, huvudsakligen gifs av musikvideos och liknande och ibland redigerar jag vanliga bilder. Jag har hållt på med detta i ungefär ett år nu om jag inte minns fel och under det här året måste jag säga att jag har förbättrats mycket!

Jag är i princip helt självlärd och har testat mig fram till det mesta, så det är väldigt roligt att faktiskt kunna se en utveckling! Därför tänkte jag att jag skulle skapa en ny kategori där jag kommer att skriva om och visa vad jag håller på med i Photoshop. Mycket för min egen skull, men också för att jag tror att det kan vara kul att läsa om. Själv älskar jag då andra lägger ut före/efter bilder och sånt, så kanske skulle det vara uppskattat om jag också gjorde det?

Jag strävar efter att ha en blogg som jag själv skulle tycka om att läsa, så jag vill försöka få fram mina intressen så gott jag kan. Jag tror att det här kan vara ett bra steg på vägen!

B.A.P 

Jag skrev lite om unga kpopidoler i det här inlägget om NU'EST och jag tänker nu spinna vidare lite på samma tema. Om ungdomar födda 1995 känns som väldigt ungt för kpopidoler ska du här få se på något. I B.A.P, en ny grupp finns det en ännu yngre medlem: Zelo, född 1996.




B.A.P debuterade nu i januari med "Warrior" (låten här ovan). Jag tyckte om dem med detsamma! De var verkligen ovanligt bra för att vara en rookie-grupp och de utstrålade en slags självsäkerhet i sin musikvideo som känns ovanlig för sådana nya grupper. Dessutom är låten annorlunda och sticker ut på ett bra sätt!

Lillpojken Zelo (herregud han är ju lika gammal som min lillasyster) har lite krulligt hår i den här musikvideon och det är honom man kan se sitta på huk i början av den. Sedan rappar han från och med ca 1:38 i musikvideon fram till omkring 1:57. Jag är helt förbluffad över hur han är så ung och ändå så duktig. Eller så är det kanske bara jag som börjat bli gammal. ;) Men lite skumt känns det då det faktiskt börjat dyka upp rätt unga flickor och pojkar i kpopgrupper. För bara drygt ett år sedan var den yngsta jag kände till Taemin som är 93:a och nu är det massor av dem som är yngre än mig!

Sedan måste jag också påpeka att Zelo är otroligt söt. Se bara här:



Och slutligen vill jag tillägga att B.A.P snart har sin comeback. De har släppt två teasers till sin nya låt, så det borde vara nära nu. Jag taggar!!! Här nedanför är båda teasrarna (hur böjer man engelska ord på svenska?).


Joker 


Här kommer bilder på finaste lilla Joker som Fei har bett om. Han har verkligen vuxit sig stor! Det känns som att han var en liten valp alldeles nyss, men för bara någon vecka sedan fyllde han hela två år. Han är visserligen väldigt ung fortfarande, men det märks ändå att han har blivit äldre. Framför allt ska han inte vara och tugga på allting som han gjorde innan!

Musik på bloggen! 

Jag blir aldrig riktigt nöjd med min bloggdesign och jag ska alltid hålla på att ändra med koder och sådant. Det senaste jag har hunnit lägga till här är en liten musikspelare. Jag följde en guide som är anpassad för tumblr-bloggar, men jag lyckades till sist lista ut hur jag skulle få in den på den här bloggen!

Så nu finns det en liten vit flik uppe i vänstra hörnet som åker ned då man pekar på den. Jag har ställt in den på auto play så musiken kör automatiskt igång så fort någon klickar sig in här. Men om man inte vill lyssna på musiken så är det enkelt att bara klicka på den lilla stoppknappen! För tillfället har jag B1A4s Wonderful Tonight (Unplugged Remix) som spelas. Men jag kommer förmodligen att lägga till fler låtar och byta ut dem så småningom. ^^

Svenskproducerad Kpop? Jajamen! 


Jag har inte så mycket att skriva om, så det får bli en liten uppdatering på kpop-fronten istället! Låten här ovan heter "Face" och är NU'ESTs allra första singel. Här nedan kommer några saker som är värda att påpeka vad gäller NU'EST och den här låten!
  • Som du kanske har sett är det fem medlemmar i gruppen. Av dessa fem är en född -93 och fyra är födda -95. Den här gruppen består alltså till största delen av småpojkar haha. ;) Jag skulle själv aldrig ha gissat att de var så unga när jag först såg dem. Det är helt sjukt hur man kan vara så duktig fastän man är så ung. Man känner sig också själv lite misslyckad då de är ett år yngre än mig och har redan lyckats!
  • Ta en liten närmare titt på den blonda killen med rosa skor! Det är nog inte bara jag som tycker att Ren, som han heter, ser ovanligt feminin ut. Dock är det här ett ganska vanligt förekommande fenomen inom kpop så jag är inte särskilt förvånad. I sådana här fall känner man sig rätt misslyckad som tjej... Se bara på honom. T^T
  • Visste du att den här låten faktiskt är skriven av en svensk? Jag fick höra om detta i ett radioreportage jag råkade lyssna på och för bara en liten stund sedan tog jag mig en titt i mitt NU'EST-album. Där stod det klart och tydligt "Composed by: Daniel Barkman". Jag tycker att det är himla häftigt att det finns kpoplåtar som faktiskt är skriva av svenskar! Om jag inte minns fel så tror jag också att Pelle Lidell, känd från idoljuryn, också har skrivit en del låtar åt koreanska popgrupper.
Till sist måste jag också säga att jag tycker om den här låten och den här gruppen otroligt mycket! Jag är väldigt imponerade av både deras dans, musiken och musikvideon. Dessutom passar alla de här delarna så bra ihop! Låten handlar om mobbning, vilket tydligt framgår i musikvideon. Till och med i dansen syns det vad låten handlar om. Så jag är verkligen himla imponerad av dem och jag ser fram emot vad de har att komma med framöver!

Imorgon är det fredag och sen är det äntligen helg! 

Jag har egentligen ingenting att skriva om då det har varit en rätt händelselös dag. Förutom att jag fick sluta tidigt och att min morbror fyller år finns det inte så mycket annat som är värt att nämnas. Eller jo, jag har fått äta tårta!

Jag måste också påpeka att jag ju nästan börjat bli duktig på att blogga! Har lyckats skriva två dagar i rad nu åtminstone, så vi får se om jag lyckas hålla det här uppe. Jag är en aning tveksam, för det är ungefär i det här skedet jag har gett upp med mina tidigare bloggar. Men men... Jag ska försöka kämpa på och göra bloggandet till en vana! Och nu när jag vet att åtminstone en person kommer läsa allt onödigt jag skriver om här så ska jag nog lyckas med det!

(den här bilden har ingenting med saken att göra men Gongchan är söt så det skadar ju inte)

Girl's Day - Oh! My God 



Jag måste ju hålla mitt löfte om att skriva om kpop! Här är en låt som släpptes bara för någon dag sedan. Musikvideon är sådär härligt konstig och fastän jag tyckte att låten var lite si-sådär till en början har jag redan fått den på hjärnan! Den är otroligt medryckande, precis som många av Girl's Days tidigare låtar.

Jag tycker om Girl's Days musik, men jag har inte gett mig in på att lära mig alla deras namn ännu. Minah (hon som är i början av videon) är den enda som jag faktiskt kan känna igen eftersom hon har varit med i ett par Variety Shows som jag har kollat på. Hon har en väldigt egen, men mycket charmig personlighet!

Hur som helst, lyssna gärna!

Nej nu är jag leds på det här 


Bara för några dagar sedan var det soligt och fint och det kändes verkligen som att våren äntligen var på väg. Men igår eftermiddag/kväll/natt började det att snöa igen och det här är vad man vaknar upp till. Det har blivit vinter igen och nu är lag leds. Jag vill inte ha snö. Jag vill ha sommar, värme, grönt gräs, shorts och mjukglass!

Tillbaka till bloggandet 

Jag har blivit halvt påtvingad av en viss person *host* Fei *host* att börja blogga igen. Det var ett bra tag sedan jag senast hade en blogg som jag faktiskt skrev någonting på och jag har lagt av med och försökt att sätta igång med bloggandet igen fler gånger än jag kan minnas.  Jag är lite tveksam på att det kommer gå så mycket bättre den här gången... Men försöka ska jag göra!

Ja, vi får se hur det går helt enkelt. Kanske kan jag lyckas få ihop åtminstone ett inlägg om dagen trots att jag för det mesta inte kommer ha någonting att skriva om. Om jag känner mig själv rätt kommer det förmodligen bara bli en massa tjat om kpop eftersom det tar upp så mycket av min tid. Jag tror inte att någon annan än Fei någonsin kommer att läsa min blogg, så hon får helt enkelt skylla sig själv och leva med mitt tjat om koreanska män, eller hur Fei? ヽ(^。^)丿