PlayStation 4? 

Ikväll, rättare sagt om cirka två timmar, ska Sony hålla ett event i New York angående PlayStations framtid. Jag håller tummarna för att det ska komma info om ett PS4. Jag har hört massvis av rykten och sett bilder på hur folk tror att det kommer kunna se ut, men i ärlighetens namn kan ju ingen riktigt veta i nuläget. Men förhoppningsvis och mest troligt kommer vi att få höra något angående ett PS4 runt midnatt.
 
Jag funderar fortfarande på om jag ska stanna uppe ikväll för att kolla på en live-streaming från det eller inte. Har ingen aning om hur länge det kan hålla på så frågan är om det är värt det. Man lär ju få höra en del om det imorgon hur som helst, så jag får se. Jag är riktigt taggad på att få höra vad som är på G! ヽ(‘ ∇‘ )ノ
 
Som vanligt avslutar jag med en låt, den här gången Seo In Guk's Tease Me. Videon är inte särskilt speciell och jag tycker att låten, som förövrigt är fantastiskt bra, gör sig bätte utan den och därför lägger jag bara upp låten i sin enkelhet. Trots att det var länge sedan jag lyssnade på låten sådär maniskt kommer jag på mig själv med att gå och nynna på den lite då och då. Jag kommer nog aldrig att ledsna på den!
 

SHINee is Back 

För en gångs skull har jag faktiskt lite att skriva om. Förra veckan var jag nämligen på ubildnings- och framtidsmässa på Nolia. En kompis pratade med en kille från Umeå universitet och han rekommenderade henne starkt att ta högskoleprovet. Sista anmälningsdagen var dagen därpå och lite smått impulsartat anmälde även jag mig. Så nu ska vi båda göra högskoleprovet i april och jag vet inte alls hur det ska gå. Men det är värt att göra ett försök - jag kan ju bara göra om det sen igen! Dessutom är det en bra chans att få lite mer vana av allvarliga provsituationer. Jag behöver jobba på att lugna ner mina nerver inför prov om jag ska ta mig igenom alla mina slutprov nästa år. 
 
Något annat kul som hänt är att Gudrun Schyman var på vår skola och pratade om jämställdhet. Det var väldigt intressant och jag kan konstatera att hon är bra på att prata och trevlig att lyssna på. Jag är inte så värst insatt i politik och liknande, men kände ändå igen henne så det var ju kul att få lyssna på en kändis, typ. 
 
Utöver det har det inte hänt mycket den senaste veckan, förutom idag då SHINee äntligen släppte sin nya musikvideo! Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men både låten, videon och mina fina små pojkar var bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Herregud vad de har blivit stora. Särskilt Taemin har utvecklats så mycket under åren. Han har alltid varit en stjärna när det kommer till dansen, men nu är det som att han har blivit tvärbra på allt annat också. Numera är han en riktig hejare på att sjunga!
 
Deras kläder är lite knasiga (jag menar, what's up med Taemin's rosa/gula/gröna byxor?), videon likaså, men det passar dem så jag har inget att klaga på alls. Dansen och låten är fantastiska. Men framför allt är de äntligen tillbaka med ett nytt album och mer talangfulla än aldrig förr. *(*´∀`*)☆ So, here it is, SHINee's Dream Girl!~ 
 
 
 
Update: Har precis insett att Taemin's skumma byxor ska föreställa pennor. Se här bara:
image

Busker Busker 

 
Busker Busker är en koreansk indiegrupp (med en västerländsk trummis!) som började som gatumusikanter och blev allt mer populära i och med deras medverkan i Superstar K3, en koreansk talangtävling på TV. Enligt det jag har hört ska de vara väldigt populära i Korea just nu. Jag har själv inte lyssnat så mycket på dem eftersom jag upptäckte dem rätt nyss, men jag tänkte hur som helst rekommendera ett par av deras låtar.
 
 
Cherry Blossom Ending
"As the spring wind blows
The scattering cherry blossom petals
Spread out on this street
As we walk together"
 
Jag är oerhört förtjust i den här låten. Den ger en sådan härlig vårkänsla och man blir helt enkelt bara glad av att lyssna på den. Musikvideon är väldigt gullig den med, särskilt de där små animationerna/teckningarna. (´ ▽`).。o♡
  
Ideal Type
"Your pinky toe makes my heart rush
Your ninth backbone makes me go crazy – I like it
Your round little potbelly and your soft jawline
Your small fingers and your wrinkly elbow
I like it so much"
 
Den här låten är lite mer upp-tempo och jag gillar särskilt där i början då de pratar någon slags blandning av engelska och koreanska, så som Brad's "eodi where?" där eodi och where har samma betydelse. Själva texten är också rätt annorlunda. Nu är just den här videon kort och har inte med hela låten, men i andra versen sjunger de bland annat "Your spiraling cochlea is so sexy" där cochlea syftar till snäckan i örat. Sen är ju deras dans rätt underhållande också förstås. 

Skissat 

 
Jag brukar kolla på andras konst lite nu och då och låta mig inspireras. Ofta får det dock motsatt effekt och jag blir snarare avskräckt från att rita då jag är övertygad om att jag aldrig kommer att bli så duktig. Men ibland hjälper det, precis som vid det här tillfället. Skissen ovan gjorde jag efter att ha kikat på en hel del andra verk och blivit sugen på att försöka mig på att teckna i en ny stil. Med tanke på att jag testade något nytt måste säga att jag blev förvånansvärt nöjd med resultatet. 
 
Nedan kommer en låt som vanligt, den här gången SISTAR's Alone som är en av mina absoluta favoritkpoplåtar genom tiderna. Den blir bara bättre och bättre ju mer jag lyssnar på den och jag tycks aldrig kunna tröttna på den. 
 
 

Kis-My-Ft2 

 
Jag har nyligen börjat lyssna på ännu en ny grupp. Förvånad? Förmodligen inte. Det här är en japansk grupp vid namn Kis-My-Ft2, uttalas Kisu Mai Futtotsu, som har sju medlemmar. Jag fick först nys om dem efter att jag sett ett Jdrama som två av gruppmedlemmarna var med i (han med vita byxor och han till vänster om honom med vita ränder på kläderna). Låten här nedan var den de först kom ut med samt den första jag lyssnade på. Jag rekommenderar att du klickar på HD-knappen i hörnet. Det blir så himla dålig kvalitet annars! (Du hamnar på en ny sida då du klickar på bilden.)
 
 
Kis-My-Ft2 - Everybody Go
 
De ska tydligen vara sju i gruppen, men i mina ögon verkar det mer som att de är tre medlemmar med fyra bakdansare. De andra fyra killarna får ju i princip ingen tid framför kameran! Jag har ingen aning vad det beror på, men jag måste nog forska lite närmare i det där... Anyhow, jag gillar att de använder rullskridskor! De har dem som en del av koreografin i princip varenda en av deras musikvideor som jag har sett.
 
Trots att jag bara har lyssnat på dem i någon vecka nu måste jag säga att jag har tyckt om alla deras musikvideos och låtar än så länge. En av videorna fann jag dock en aning förvirrande:
 
 
 Kis-My-Ft2 - SHE! HER! HER!
 
Ja, vad ska man säga? Japan ♥. 
Jag kan ju gott konstatera att jag aldrig har sett någon liknande musikvideo. Introt var himla creepy, nästan så att jag var på väg att sluta kolla på videon. Efter det blev allt genast glittrigt och jag brast nästan ut i skratt av ren förvirring. Å ena sidan kan jag förstå att glittret fungerar som kontrast mot stanken från de människoliknande varelserna, men å andra sidan var det lite väl cheesy. Till sist dyker det upp en regnbåge i bakgrunden dessutom.... Ja, det är en rätt egen musikvideo helt enkelt. 

Engrish 

Nu börjar det bli mycket skolarbete igen. Till torsdag ska vi ha bestämt vad vi ska skriva vår extended essay om (jag har ingen aning) och utöver det har vi written tasks som ska påbörjas, rapporter och internal assessments som ska skrivas, further oral activities som ska förberedas, böcker som ska läsas och sedan vanliga läxor utöver det som om det inte redan vore nog. Jag vet inte riktigt hur det här ska gå vägen, särskilt med tanke på att vi knappt har börjat IB ännu.
 
Jag tänkte dock dela med mig av något som alltid får mig på bättre humör: Mirs engelska. Mir är den yngsta medlemmen av MBLAQ och man kan helt klart säga att han talar engelska hellre än bra. Jag tror att de flesta k-popfans skulle känna igen fraserna "one day mblaq got a new house" och "everybody rice eat". Videon är väldigt gammal och du kanske redan har sett den, men jag tröttnar åtminstone aldrig på varken den eller Mirs många försök att uttala "waffle".
 
"How is it going?"
"Yeah. .... Engrish."
 
"What? Angry words like I'm angry angry."
"When you're sad?" "I'm sad."
"When being stabbed?" "Im oww~"
 
 

Catch me 

Jag är en person som behöver höra en låt ett antal gånger för att fastna för den, men när jag väl har fått den på hjärnan kan jag ha den på repeat i dagar. Oftast har jag dock bara iTunes på shuffle och lyssnar på lite vad som helst. Men, vad jag tänkte komma till är att det förstås finns undantag: De få låtar som fastnar redan efter första lyssningen. Det händer inte ofta, inte ens alltid med mina favoritartister, utan mestadels behövs det lite tid. Men 
 
En av de här undantagslåtarna är Catch me av DBSK. Jag gillade låten med en gång! Jag tycker dock fortfarande att den där dansen med armarna ser lite konsitg ut, men den är åtminstone både unik och minnesvärd. 
 
 

Chibi Tomoe 

Här är något litet som jag ritade för någon vecka eller två sedan. Det blev Tomoe från Kamisama Hajimemashita igen. Jag har fortfarande inte riktigt kommit ur det där trots att animen avslutades för bra länge sedan och mangan uppdateras rätt sällan. 
 
Det här var mitt första försök att teckna i ett nytt program samt första gången, såvitt jag kan minnas, som jag testar att rita en chibi-karaktär. Chibi är ett uttryck som är vanligt förekommande inom manga/anime och syftar helt enkelt på karaktärer ritade med abnormt stora huvuden och ögon samt en liten kropp. Ansiktsutrycken kan också vara rätt överdrivna, mycket för att skapa en komisk effekt. 
 
För en första gång är jag rätt nöjd. Det syns dock rätt tydligt att jag hann blivit leds innan jag kom till kläderna, så de är rätt slarvigt ritade. Men men, bilden som helhet är jag rätt nöjd med. (`・ω・´)”

RSS 2.0