Golden Bomber 

För någon vecka sedan visade vår japanskalärare oss en musikvideo/låt som tydligen ska vara oerhört populär i Japan. Bandet heter Golden Bomber och låten heter 女々しくて (memeshikute) vilket, om jag inte minns fel, betyder något i stil med "omanlig". Jag hade inte hört talas om låten innan och visste inte vad jag skulle förvänta mig. Så kom introt och jag förväntade mig en kärleksballad eller liknande. Där hade jag minst sagt fel. 
 
 
 
Golden Bomber är alltså ett Visual Kei-band, en subgenre av japansk rock som kännetecknas till stor del av smink, hår och kläder. Det som skiljer dem från de flesta andra Visual Kei-band dock är att ingen av dem faktiskt kan spela något instrument! Istället är de ett "air" rock band. Jag tycker om låten hur som helst och dansen är riktigt kul den med!
 
Just den här låten fick mig att minnas den tid då jag var inne i Visual Kei. Visual Kei var den första japanska musiken jag lyssnade på och det var inte förrän rätt långt efter det som jag hittade Kpopen. Så kanske kommer jag att lägga upp några av mina gamla favoriter här framöver. Kan ju börja med att visa den allra första låten jag lyssnade på och fastnade för: TheMe av Ayabie (som splittrades ungefär ett år efter att jag börjat lyssna på dem). Det är kanske inte deras mest välkända låt, men det är den som betyder mest för mig eftersom det var där allting började. ヽ(;▽;)ノ 
 
 

You are my moonlight, I’ll be your sun. 


 
 
Här är en låt som har gått på repeat större delen av dagen: Park Jung Min's Beautiful. Jag lyssnade först på låten utan att ha sett videon och kan helt klart säga att låten gör sig bättre i sig självt. Videon är rätt udda och gav mig en helt annan känsla av låten än då jag lyssnade på den utan videon. Men trots videon är det en himla bra låt som fastnar snabbt!

Yes, swooping is .....bad 

Jag förstår inte riktigt hur det går till eller varför det händer så ofta, men nu har det hänt ännu en gång: Jag har gått och blivit fäst vid ytterligare en fiktiv karaktär, som om det inte skulle räcka med de jag redan har. 
 
Nu i helgen var min syster på stan och köpte ett par spel till mig. Sedan dess har jag ägnat ett antal timmar (vågar nästan inte säga hur många) åt att spela Dragon Age: Origins. Förväntningarna på spelet var väl inte skyhöga direkt. Det är relativt gammalt och det enda jag sett ifrån det var en massa blodiga monster. Om jag inte minns helt fel stod jag och höll i spelet när jag var med Fei på stan någon gång, men det blev inte av att jag köpte det.
 
Hur som helst trodde jag att det hela bara skulle handla om att döda monster, men så fel jag hade. Det finns massor av delar i spelet som gör det så mycket bättre än förväntat. Till exempel,  beroende på vilken ras man väljer att tillhöra (människa, alv eller dvärg) och vilken klass (warrior, mage eller rogue) så kommer början på spelet att skilja sig från karaktär till karaktär och det påverkar också dialog och händelser under spelets gång. Ytterligare en positiv sak jag inte förväntat mig var de interaktiva dialogerna där man hela tiden får välja själv vad man ska svara på andra karaktärers repliker. Beroende på vad man väljer att säga påverkar man hur karaktärerna i spelet kommer att se på en själv. Himla kul måste jag säga! 
 
 
Ytterligare en rolig överraskning är att man kan utveckla ~romantiska förhållanden~ med några av karaktärerna. Jag valde att satsa på Alistair, på bilden ovan, som är den första av dessa karaktärer som dök upp under spelets gång. Och herregud. Han är inte nådigt attraktiv och dessutom är han så fruktansvärt rolig. Jag har skrattat högt ett antal gånger tack vare hans ibland korkade, ibland lite sarkastiska kommentarer. 
 
Här nedan kommer en video med lite av det bästa av Alistair. Enjoy~ 
 
 
 

Tomoe 

För några dagar sedan satte jag mig ner och ritade igen.  Jag valde att teckna Tomoe från Kamisama Hajimemashita (som jag skrev om här). Det började bara som en snabb skiss då jag kände för att kludda lite, men efter att ha ägnat en stund åt lite mållöst tecknande insåg jag att det faktiskt började ta sig och bli rätt bra. Så jag skapade ett nytt lager och ritade en lite mer noggrann lineart som jag sedan färglade.
 
Här nedan är linearten samt den färdiga bilden. 
 
 
 
Förutom att jag gillar den ofärglagda bilden mer än den färglagda så blev jag rätt nöjd, särskilt med tanke på att jag knappt kunnat rita något vettigt alls med min ritplatta tidigare. Det känns som att jag börjar bli lite bättre på att använda den och att jag börjat få mer kontroll på något vis. Förhoppningsvis kommer jag att med mer övning kunna behärska den så småningom!
 

KPOP 2012 

Nu är årets första skolvecka avklarad och jag har redan fått en del skolarbete som jag borde sätta igång med. Jag har också hunnit få tillbaka resultaten ifrån några av de mocks jag gjorde före jullovet. Det högsta betyget i IBs system är 7 (vilket tydligen ska vara väldigt svårt att uppnå) och på de prov jag har fått tillbaka har jag legat på sexor och sjuor så jag är himla nöjd! Dock måste man komma ihåg att vi bara testas på en liten del av varje kurs, det vi har gått igenom, samt att det är första gången vi testar på IB-prov. Proven är rätt annorlunda upplagda än svenska prov så man ska inte förvänta sig för mycket nu första gången.
 
Idag har jag, i brist på bättre att göra, suttit och ritat större delen av dagen. Jag är dock långt ifrån klar och har inget att lägga upp här så det får bli en video att avsluta inlägget med. Här nedan har ni alltså en mashup gjord av massvis med låtar från året som gått. Förutom att det är himla imponerande gjort (jag försökte själv mixa ihop två låtar en gång och bara det kändes fullkomligt omöjligt) så är den också väldigt bra och jag kunde känna igen i princip alla låtar/videos. Helt klart värd en lyssning!
 
 

Landslide 

För ett par dagar sedan, i måndags för att vara mer precis, satte jag mig ner och ritade för första gången på väldigt länge. Det känns som att jag knappt har anv'nt min ritplatta och det var väl kanske på tiden att jag tog fram den igen. Jag hade en period kring 2010 då jag ritade massvis och det var mitt absolut största intresse. Det svalnade dock av, delvis på grund av en mycket stressande bildkurs som tog bort en stor del av nöjet, och sedan dess har jag knappt ritat alls. Men som sagt har jag försökt ta upp tecknandet igen,
 
Här nedan kan ni se, steg för steg, vad jag ritade i Photoshop med min ritplatta i måndags. Ännu en bit ned finns den färdiga bilden samt en närbild!
 
 
 
 
I och med detta inlägg skapar jag en ny kategori, "tecknat", och förhoppningsvis kommer den att fyllas med tiden. Jag ska försöka att hålla igång med tecknandet från och med nu och så får vi se hur det går!
 
Jag vill avsluta med att rekommendera en fin låt: Fleetwood Mac – Landslide

The Black Knight 

Det finns mycket jag inte har gjort på väldigt länge nu, bland annat att blogga regelbundet, se filmer, läsa böcker utöver de från skolan, lyssna på annan musik än kpop samt att teckna. Det är inte så att jag har tappat intresset för de här sakerna, utan det handlar mer om att annat har tagit över, skolan till största delen. Men jag har också ägnat mycket tid till relativt onödiga saker *host* tumblr *host*. 
 
Jag har alltså bestämt mig för att ta tag i detta. Dels för att bli mer allmänbildad, dels för att hitta någorlunda vettiga saker att göra på fritiden. Än så länge måste jag säga att jag har lyckats otroligt bra och, knappt utan att tänka på det, har mitt intresse i ett flertal saker ökat avsevärt. Bara under det här lovet har jag förmodligen sett fler bra filmer än vad jag gjort under större delen av året. Och inte bara det, jag har dessutom sett filmer som jag förmodligen inte skulle ha sett i vanliga fall, till exempel Trollkarlen från Oz, Monty Python and the Holy Grail, Pulp Fiction, The Shining och Modern Times, och även fastnat för dessa klassiker. Därför har jag nu bestämt mig för att börja beta av alla dessa filmer som man "borde" ha sett och så småningom kan jag förhoppningsvis bli lite mer utav en filmvetare. 
 
Jag har också börjat variera den musik jag lyssnar på. Det blir fortfarande mestadels kpop, men för några dagar sedan tog jag mig i kragen och satte ihop en spellista på Spotify. Den innehåller både en hel del av mina gamla favoriter, samt några nyfunna låtar. Här är den om du vill lyssna eller bara ta en titt: There Is A Light That Never Goes Out
 
Jag avslutar med ett klipp från en an ovannämnda filmer: Monty Python and the Holy Grail, en minst sagt annorlunda men fantastiskt rolig film. Just denna scen är bland de mest, om inte den mest välkända samt en av mina personliga favoritscener. 
 
 

RSS 2.0